Удобност у кући

Шта је жакард?

На самом почетку 19. века, дошло је до праве револуције у ткању: механичар и наследник Јосипа Марија Жакард изумио је посебну машину која је омогућила масовну производњу прелепих узорака.

Занимљиво је да су нека иновативна за то време инжењерска решења која је користио Јацкуард, према речима савременика, била основа прве рачунарске машине Цхарлеса Баббагеа, која се сматра прабабом свих модерних рачунара.

Шта је жакард тканина?

Дакле, шта је жакард у модерном смислу? То је тканина која не оставља влакна са великим узорком једноставног или сложеног ткања пређе која се састоји од природних или хемијских влакана.

Према томе, жакард тканине на тржишту данас се могу значајно разликовати у својим композицијама, на пример, садрже памучне, ланене, вунене, свилене и полиестерске компоненте у различитим пропорцијама.

Ако у производњи постељине користите дебеле нити, испада врло густа тканина, која изгледа као таписерија.

Жакардне ткане тканине, а самим тим и производи од њих, одликују се изузетном снагом и издржљивошћу, савршено задржавају свој облик и практично се не губе. Истовремено, жакард је веома скупа тканина, позната по својој племенитој текстури и сјајности.

Шта шивати од жакарда?

Данас се жакард првенствено користи за шивење луксузне постељине, столњака, завеса, тапацирања намештаја, шалова, скупих кравата и плетеница.

Посебно су популарне свечане гарнитуре јацкуарда. Таква постељина се обично продаје у бар једном прелепом паковању и традиционални је поклон за вјенчања, кућна загрљаја, годишњице, годишњице вјенчања, итд.

Штавише, у главном граду руског ткања - у Иванову - више од стотину година жакардске тканине нису произведене ни на који начин ниже од њихових страних колега.

Како чувати производе од жакарда?

Постоји неколико препорука за бригу о производима из жакарда, посебно за постељину и столњаке:

Погледајте видео: SHOOTING MY 50 MILLION AWARD! (Август 2019).