Удобност у кући

Како очистити одијело?

Костим је можда главна ствар наше гардеробе. На пословном састанку или чак у ресторану, окрећемо се одијелу. Уосталом, костими, било женски или мушки, потпуно су различити. И сходно томе, треба да се бринете о њима на различите начине.

Методе чишћења костима

Без обзира на то како пажљиво и пажљиво носите одело, у сваком случају, прије или касније долази вријеме када га треба очистити. Али како правилно и прецизно очистити одијело? На крају крајева, постоје различити начини чишћења одела.

  1. Први метод је, наравно, хемијско чишћење. Ово је најчешћи и најлакши начин чишћења ове ствари. Нема потребе да се потрудите, покупите средства за чишћење, и што је најважније - не губите живце, бринући се да ли да чистите. А можете и на хемијско чишћење и након неког времена покупити. Постоје два начина чишћења одела са сувим и сувим чишћењем. Када се осуши, ствар се обрађује у органском растварачу, а када је влажна - у детерџентима за воду. Али нису сви прибегавали овој методи, доживљавајући да ће уништити одело. И покушавам да поправим ситуацију код куће.
  2. Други метод је чишћење код куће. Као што знате, код куће можете прибјећи свим средствима само да бисте постигли резултате. Користе амонијак, кромпир, обичну четку, јаки чај, па чак и бензин.

Како очистити одијело код куће

Чишћење одијела код куће је сложенији начин чишћења него само кемијско чишћење. Али морам рећи да је и овај метод ефикасан.

Ако имате мало загађење, на пример, јакна која је само попрскана или неколико длака пада, онда лепљиви ваљак може да се носи са овим.

Са комплекснијим загађењем спашава се амонијак. Неопходно је разриједити га у 1 л воде. Јакна стави на мокри ручник. Влажити четкицу у направљеном раствору и очистити у смјеру гомиле прије одређивања влажности неке ствари.

Затим узмите гвожђе и глачајте газу преко оштећеног подручја. Следећа фаза - јакна се суши на вешалици. А затим подвргнути ријеткој сувој четкици против влакана. Када радите ову процедуру у току недеље, опростите се од огреботина овратника и рукава.

Кромпир - помагач са прљавштином на овратнику. Морате трљати кромпир, затим влажну крпу, добро, а затим осушите.

Бензин помаже у уштеди сјајних лисица и лактова. Прво морате подмазати чистим бензином, а затим четком са амонијаком. Последња фаза - пеглање кроз газу. Па, да уништите мирис, морате послати јакну на свеж ваздух.

Као што знате, костими често изгледају сјајни сјај. Овде помаже раствор соли + амонијак 15/1. Онда обришите и висите на свежем ваздуху.

Код куће можете сачувати много различитих костима, осим вуне и платна. Треба их послати на хемијско чишћење.

Како очистити мушко одијело

У правилу, костиме носе жене и мушкарци. Али за мушкарце, ова ствар је најважнија. Уосталом, то је престиж, поштовање и импресиван. Често слика сваког мушкарца зависи од одела. Стога троше огроман новац на овај производ. Увек носите пажљиво и пажљиво.

Али увек није могуће сачувати свежину одела дуго времена. И зато се мора очистити. Чишћење мушког одела обично се дешава у хемијском чишћењу. Пошто хемијско чишћење пружа професионалну негу. И према статистикама, ови костими "живе" дуже.

Али поред тога, неопходно је свакодневно чишћење одела обичном четком. Најчешће се то дешава на доласку кући. Такође, пазећи на одело, сваке недеље је треба четкати чврстом четком.

Дакле, да би ваш костим одржао свој леп изглед, неопходно је не само правилно чишћење, већ и свакодневна брига.

Погледајте видео: Kako ispeglati i složiti košulju - Uradi (Јануар 2020).

Загрузка...