Удобност у кући

Како избелити баде мантил

Многе домаћице и медицинско особље се питају: како можете очистити свој огртач од првог пута без патње? Постоји неколико основних начина да се то уради и ми ћемо вам рећи о најпопуларнијим и најдјелотворнијим.

Најлакши начин

Први метод је намакање производа око 10 сати уз додатак 5-6 жлица течног амонијака. Он је тај који неутралише соли магнезијума. Ако се то не уради, онда ће соли оставити жуте трагове на белој тканини.

Да бисте појачали ефекат, можете додати мало водоник пероксида. Али онда би време намакања требало смањити за неколико сати.

Свему овоме амонијак има још једно велико својство - омекшавање воде, које је недавно постало веома тешко. Ако је бели слој јако запрљан, додајте 1-2 кашике терпентина.

Бељење са белином

Да бисте побелили кућне огртаче, можете покушати да користите познату "Белину". Да би се то постигло, бијели огртачи су намочени неколико минута у кипућој води уз малу количину средстава. Затим исперите и поновите поступак.

Али вреди се сетити да се "бела" не може често користити, јер садржи хлор. Од њега ствари брзо падају у запуштеност.

Метода сланог избељивања

Други начин за избељивање баде мантила је раствор соли, праха, пероксида и алкохола. За раствор вам је потребно: 12 литара воде, 8 кашика соли, 50г тестираног прашка за прање, пола литре 3% водоник пероксида, 30 мл амонијака. Температура воде треба бити око 40 степени. Затим намочите огртач за 4-5 сати. Добро испрати.

Сок од лимуна за прање

Још једно познато природно средство за избјељивање које не садржи кемикалије - лимунов сок. На посуди од 10 литара требаће 2 мала лимуна. Огртач мора бити стављен у воду тако да је потпуно затворен. Оставите пожељно ноћу. Ујутро оперите као и обично. Ако не разбијете технологију, производ ће се испоставити као нов, снежно-бијели.

Модерне хемикалије

У нашем 21. веку постоје многи прашкови који су погодни за аутоматско и ручно прање. Неки од њих имају ефекат избељивања. Али нису сви од њих савршено опрани.

Да не би потрошили много новца на проналажење правог производа, можете питати своје пријатеље шта значи користити или купити неколико врста у малим паковањима.

Али, да би се квалитативно избели, још увек морате да потопите најмање 5 сати, можете ујутру, ићи на посао, бацити огртач у посуду са прахом и водом, и вечерас га опрати писаћом машином. И што је најважније, такве ствари морају бити одвојене од свих других.