Холидаис анд Гифтс

11. фебруар: Лаврентијев дан - како се данас заштитити од магије и злих мисли? Традиције и знамења дана

Проблеми се често дешавају у животу. Често кривимо ту судбину или властите недостатке. Али вреди погледати и људе који су ваше блиско окружење. Не желе вам сви добро и несвесно могу негативно утицати на ток вашег живота. Треба да будете опрезни и са новим познаницима, и са старим пријатељима, јер нико није имун на грешке.

Који је данас празник?

11. фебруара, православци славе успомену на два свеца: Лоренса и Игнација. Они треба да траже лечење од оних који имају болести ока или друге особе повезане са главом. Људи овај дан називају "хладним батинама". То је због чињенице да је мјесец фебруар непредвидљив: задовољит ће се и топлином и мразом.

Рођен на овај дан

Они који су рођени на овај дан настоје да постану победници у животу. Њихове амбиције у комбинацији са паметним плодовима. Главни проблем таквих људи је претерана темперамент и раздражљивост.

Особа која је рођена 11. фебруара да би уравнотежила своје емоције и пронашла права решења требало би да има амајлије од хелиотропа.

Данас можемо честитати рођенданима: Дмитри, Игнат, Герасим, Лука, Јацоб, Роман, Иван и Константин.

Народне традиције и ритуали за 11. фебруар

Према народним веровањима овај дан се сматра неповољним. Људи су чешће изложени ситним невољама и криве их на трикове злих сила. 11. фебруара излазе у чаробне занате и прљају из срца.

Данас, свакако заштитите свој дом. Да би се вјештица спријечила да уђе у кућу, потребно је поставити гране чичара у четири угла дворишта. Ова заштитна биљка мора бити заглављена у пољу гдје расту житарице. У древној Русији веровало се да вештице намерно шаљу калуп за жетву, како би људи патили од глади.

На овај дан, немојте узимати наручје суве траве са земље. Према легенди, такви "набори" људи, упућен у магију, покопани су заједно са завереницима соли и шећера. Тако су уз њихову помоћ изазвали штету. Онај који узима тако "бацање" у руке ускоро ће се разболети или ће га пропасти задесити. Пронашавши траву са брдом земље гробља, треба се обратити исцелитељу за помоћ у уклањању облоге. Ако се такав "дар" не може наћи у његовом дворишту или врту, онда ће породици доћи до невоља и суза.

Господарица на једанаестог дана фебруара, морате кувати витке пите са купусом. Таква посластица за лијечење свих рођака и пријатеља - срећа и срећа населили су се у кући. Остаци пите се дају стоку и ни у ком случају се не бацају.

Да би се повећала количина млека у крави, неопходно је да онај који га милује пије медовину.

На овај дан можете провести занимљиву церемонију. Жена која њежно удара у лице свог супруга са таблом за прање или комадом машине, учинит ће га њежнијом и њежнијом према њој. Ако то радите пре заласка сунца, онда човек никада неће гледати лево и биће веран својој сродној души.

Не узимајте госте данас у свој дом. 11. фебруар је најбоље провести у породици, како не би подлегли негативном утицају лоше особе.

Потписује 11. фебруара

 • Мразан дан - до врелог лета.
 • Ако се пећница дуго не топи - до загревања.
 • Јарко црвени месец - до јаког ветра.
 • Шум - шум.
 • Замагљено стакло у прозору - до хладног пуцања.

Који су догађаји овог дана значајни

 • Светски дан болесника.
 • Оснивање Јапана као државе.
 • Међународни дан жена у науци.

Зашто сан сан 11. фебруар

Снови ове ноћи ће предвидети промене у здрављу:

 1. Мачке у борби - болести и смрти вољене особе.
 2. Јабуке у сну - за добро здравље.
 3. Пробајте наочале - до суза и разочарења.

Погледајте видео: MARIJA SERIFOVIC - 11 - OFFICIAL VIDEO (Децембар 2019).

Загрузка...