Удобност у кући

Како се присилити да изађете?

Вероватно многи људи знају проблем чишћења куће. Неки имају потешкоћа у проналажењу времена за њу, док други једноставно не могу сами себе извући. Неко сматра да је чишћење фасцинантан и занимљив процес, али већина девојака, до последњег, одлаже овај болни тренутак спознаје да је време да почистимо кућу. Како онда процес чишћења учинити мање болним и досадним? Размислимо о томе заједно.

Како се присилити да изађете? Постоје само два могућа одговора на ово питање - да се мотивишете нечим или да га узмете здраво за готово и једноставно то учините. Која опција је најбоља за вас, изаберите за себе, али ипак, пре него што коначно одлучите о избору, препоручујемо да прочитате овај чланак до краја и, можда, ваше мишљење о рачуну за чишћење ће се драматично променити.

Метод један: само изађи

Ово је најлакша и најлакша опција. Ви само требате да се повучете и посветите неколико сати чишћењу (у зависности од загађења просторије).

У овом случају, не морате да долазите до било каквих мотивационих идеја, само требате покупити крпу и обрисати прашину, ставити све ствари на полице и уклонити све непотребне ствари у далеку.

На исти начин се може приписати и фирма за чишћење. Ви само плаћате новац, а посебно обучени људи ће доћи у вашу кућу да изађу. У нашим годинама и то је могуће! Мада, реците ми о овој служби прије десет или петнаест година, сматрали бисмо се лудим, спремни дати новац за такву ситницу. Али свака има своје приоритете, тако да свака домаћица сама може да изабере како да делује.

Други метод: Мотивација

Мотивација је најјефтинији и најбржи начин да се очистите код куће. Зашто? - питаш. Да, јер - одговорит ћемо вам коцкарским осмијехом. - Јер само ти знаш зашто ти треба ово чишћење! Само ти знаш шта желиш да постигне.

Можда сте одлучили вратити ред прије првог састанка, како не бисте изгубили лице пред младићем, или сте дошли из далеке мајке, коју не желите узнемирити?

Има много разлога. Зато се фокусирај на њу. Сада одговорите на неколико питања:

  • "Зашто желим да очистим свој стан?"
  • "Волим да живим у блату?"
  • "Могу ли одмах пронаћи оно што ми треба ако све није на њеном мјесту?"
  • "Зар се не спотакнем о непотребне ствари кад идем по кући?"
  • "Јесам ли уморан од таквог" наређења "?"

Ако одговори на ова питања и даље надмашују равнотежу у позитивном правцу чишћења, онда прихватите наше честитке - сазрели сте! Али ево још неколико савета:

  1. Замислите колико ће бити чисто када завршите чишћење. Замислите како ће све полице засјати чистоћом, и ствари ће лежати на њиховим мјестима.
  2. Мотивишите се нечим укусним. На пример, реците себи да ако данас чистите стан, онда купите укусну торту и позовите госте да процене промене.
  3. Позови најбољег пријатеља. Уосталом, заједно не само да можете брже изаћи, већ и како се зафркавати.
  4. Укључите забавну музику. Много је теже чистити тишину, тако да музика буде гласнија и, док плешете, почните да мењате свој дом на боље.

Погледајте видео: Kako naterati roditelje da vas upišu na fudbal? + GIVEAWAY (Јун 2019).