Холидаис анд Гифтс

4. децембар: зашто бисмо завршили дан шетњом? Обред дана за благостање и срећу!

Успоставити односе између супружника, као и донијети радост и мир у обитељски живот помоћи ће у ритуалу "откривања зимског пута" на дан увођења Дјевице у храм. Више о знаковима, обредима и традицијама прочитајте 4. децембра.

Рођен на овај дан

Људи који су имали срећу да се роде 4. децембра су изузетно друштвени и не представљају свој живот изван друштва. Зато изаберите одговарајућу професију. У стварима које су изузетно циљане и амбициозне. Одлучна и импулсивна. Они воде веома активан и живахан начин живота. Често су превише агресивни и не знају како држати емоције под контролом.

На овај дан се слави дан имена: Адам, Марија, Ада, Ана.

Прекомерна емоционалност вас често спречава да изградите здраве односе, тако да, да би научили како да управљате својим емоцијама и одржавате односе у пару, они који су рођени на овај дан би требало да купе привјесак или привјесак у облику оштре змије.

Дрвена фигурица од вука помоћи ће очувању обитељске удобности и јачању здравља.

А живот донијети богатство и просперитет помоћи ће накиту с дијамантима, који су, упркос високој цијени, одличан амулет за људе рођене 4. децембра.

Познати личности рођене на овај дан:

  • Јаи-З је познати амерички музичар.
  • Франклин Јане је научник и истраживач Арктика.
  • Доброволски Михаил - пуковник, командант пука током Другог светског рата.

Овај дан у црквеном календару

Велики празник слави се данас од стране читаве православне заједнице уласка Пресвете Богородице у храм. Дајући је тог дана, родитељи су први пут довели трогодишњу Марију у цркву да служе Богу. Захваљујући Господу за чудо њеног рођења, свештеник је одмах упознао дете са храмом Светих Светих, што је веома изненадило остале парохијанце. Према легенди, сваке наредне године Марија је могла ући у ово мјесто.

Како провести овај дан

У време наших предака, овај дан је био намењен такозваном "отварању зимског пута". Млади парови су заједно изашли и очистили снег, а онда су га пустили. Веровало се да ће их то ујединити и донети благостање и срећу. У данашњем свијету, супружници би требали проводити вријеме на послу и кућним пословима, завршавајући дан шетњом на свјежем зимском зраку, што ће помоћи да се постигне узајамно разумијевање у породицама.

Овај дан је такође значајан

  1. 4. децембра свет слави Дан загрљаја - празник је посвећен ширењу позитивног и доброг расположења. Прослава је измишљена у америчкој студентској заједници, а касније се традиција прославе проширила широм свијета. На данашњи дан, уобичајено је прихватити не само рођаке, већ потпуно странце.
  2. Дан Варварина - још један вјерски празник, који се слави међу Словенцима. Названа у част св. Барбаре Илиополске. Овај дан означава почетак зимског периода одмора, времена славља и забаве. У Варварину су се људи молили за здравље и заштиту од изненадне смрти.

Какво је време 4. децембра: знаци дана

  • Јаки снежни падови овог дана упозоравају да се снег неће истопити до прољећа.
  • Озбиљан мраз предвиђа снежну зиму и веома вруће љето.
  • Погоршање времена, рекао је облачно небо.
  • Неуобичајено тамна ноћ пре тога, значи приближавање снежних падавина.

Шта сања упозоравају

Ове ноћи, домаће и дивље животиње често се појављују у сновима. Посебно значење у себи носи изглед вука у сну. Живи предатор предвиђа срећу, срећу и успех у пословању сањару. Мртва или рањена животиња обећава неуспех или губитак.

Такође се сматра лошим знаком да се кактус види у сну - то значи будуће проблеме у вези или растанку са вољеном особом.

Погледајте видео: Calling All Cars: June Bug Trailing the San Rafael Gang Think Before You Shoot (Може 2019).