Холидаис анд Гифтс

7. децембар: Дан св. Катарине. Зашто данас треба да ставимо комад хлеба испод јастука? Обред дана

Возите се на санкама и испричајте срећу због љубави - тако ћете провести вечер 7. децембра. Не одустајте од забавне забаве, бојећи се мраза, слажите се са свим понудама, а такође одржите и обред дана и Св. Катарина ће вас сигурно благословити правом љубављу. Па, пре него што причамо о главној и најинтересантнијој традицији 7. децембра, сазнат ћемо колико је овај дан занимљив уопће.

Рођен 7. децембра

Весели људи, неограничени оптимисти долазе на светло овог зимског дана. Они су веома интелигентни и имају екстремну мудрост. Дубоке креативне личности које ретко налазе своје место међу бучним компанијама.

На овај дан се слави дан имена: Цатхерине, Иван, Марк, Мицхаел, Грегори, Алекандер, Семион.

Дуго очекивана срећа и срећа у животу оних рођених 7. децембра ће довести египатског хијероглифа. Амулет од сребра помоћи ће власнику да постигне хармонију и успех.

Да бисте се ослободили завидних и критичара, као талисман, можете користити јелову или боровину. А да бисте дали одлучност и разборитост, помоћи ћете накиту од оникса. Камен ће учинити јачи секс храбријим, а жене проницљивијим.

Познати личности рођене на овај дан:

  • Александар Серов је познати руски глумац.
  • Екатерина Буданова - пробни пилот у СССР-у.
  • Рома Беаст - певач "Звери".
  • Инга Алеиникова - модерна позоришна и филмска глумица.

Шта време каже 7. децембра: знаци дана

  1. О прилазу јаких мразева круг се појавио око Месеца.
  2. Отапање и бљузга предвиђају топло вријеме прије Варварског дана.
  3. Сунчано време на дан Катеринина упозорава на хладну и снежну зиму.
  4. Ако ноцу звијезде изгледају необицно мале - долазе обилне сњежне падавине.

Историја националног празника - дан св. Катарине

Катарина је била савршено образована и невероватно лепа. Према легенди, млада девојка је најавила да ће се удати само за човека који ће је надмашити у свему. У потрази за одговарајућим кандидатом, хришћанска мајка ју је довела до свог духовног опата. Старији је брзо подигао младожења за тако лепу девојку, а његово име је било Исус. Предавши јој икону Марије са бебом, послала је Катарину да се помоли Богородици о симпатијама њеног сина. У молитви је добила откривење о потреби да се крсти. Након тога, будући светац је био визија у којој ју је Исус заручио на себи. Када се пробудила, угледала је прстен на руци, што је био доказ за то. Катерина је проповедала веру у Христа претварајући стотине пагана у хришћанство. И за одбацивање љубави, цар Максимин је одсечен. Светитељ се сматра заштитницом младенаца и невјеста.

Како провести овај дан? Обред дана

7. децембра, неудате девојке су увек гледале напријед. На крају крајева, на тај дан је одлучено да се нагађа. Комад хлеба који је остао на столу након вечере стављен је испод јастука и чекао је долазак будућег мужа у сан. Па, девојке, које су већ имале симпатије, радиле су разне ритуале да би привукле младића кога су волеле.

Такодје, 7. децембра, људи су звали дан Цатхерине Саннитс, јер је тог дана била отворена цеста за санкање. Забава на санкама код младих људи сматрана је добрим знаком.

Данас, они који желе да се венчају треба да иду у цркву и стављају свећу на икону св. Катарине. А за младенце да ојачају своју унију, потребно је провести вријеме на хладноћи за зимску забаву.

Шта упозоравају снови 7. децембра?

Снови о ноћи Катеринина често имају дословно значење, посебно за женски секс. Али неки снови још увек вреде гледати кроз призму. На пример, ако девојка види египатске богове или друге симболе ове земље, за кратко време она ће бити срећна са великом срећом.

Високи борови упозоравају на злонамерно окружење. А ако су стабла била стара или осушена, сањар неће моћи да га се отараси дуго времена.

Погледајте видео: Ariana Grande - 7 rings (Јун 2019).