Холидаис анд Гифтс

8. децембар: дан Светог Клима. Зашто се данас вреди молити за здравље родитеља и деце? Обред дана

Не постоји јача веза између родитеља и детета. Али у данашњем свијету, због њиховог запослења, људи то често заборављају. Дан Св. Клим је одлична прилика да проведете вријеме са најскупљим људима и молите се за њихово здравље.

Рођен на овај дан

Људи рођени на овај дан су романтична и самостална природа. Мирна и саосећајна. Цијели свој живот проводе борећи се за правду и моралност. Они не разумију људе, па људи око њих често користе своју љубазност. Веома осетљиво и осјетљиво, иако пажљиво покушавају да га сакрију. Животни авантуристи, спремни за било који од најхрабријих корака ради остварења својих снова.

На овај дан се слави дан имена: Александар, Григориј, Виктор, Николај, Иван, Клим, Питер.

Да бисте се заштитили од критичара, рођених 8. децембра, као талисман, треба да користите камени кристал. Овај материјал ће ојачати снагу ума, научити вас да препознајете непријатеље и помогнете у борби против претјеране лаковјерности. Корунд је такође одличан представник овог дана - ојачат ће здравље, дати мир и ослободити несаницу.

Познати личности рођене на овај дан:

 • Ким Бессингер - позната америчка глумица;
 • Елена Валиусхкина - руска ТВ звезда, глумица ТВ серије;
 • Александар Васиљев - модни дизајнер и историчар, модератор "модне реченице";
 • Марина Голуб - ТВ водитељица, позоришна и филмска глумица.

Који су догађаји овог дана значајни

 1. Међународни дан уметника - 8. децембар, професионални празник прослављају представници креативне професије. Сваке године одржава се серија манифестација за популаризацију различитих уметничких покрета. У свакој земљи биће одржан низ мајсторских часова.
 2. Тријумф Маријине беспрекорне концепције западних хришћана - Католичка црква данас слави један од најважнијих вјерских празника. Свечане службе ће се одржати у свим католичким црквама и црквама. Према религиозном учењу, Марија је једина која је ослобођена првобитног греха и рођена је безгрешним зачећем. Православна црква такође слави сличан празник крајем децембра.

Какво је време 8. децембра

 • Ако овог дана на улици пада снег, а земља је замрзнута - очекује се плодна година.
 • Мраз на сувој трави упозорава на јаке мразеве.
 • Ако је небо прекривено густим сивим облацима - ускоро ће снијег.
 • Шарени кругови око Месеца говоре о драматичном побољшању времена.
 • Ако пепео из цигарете или цеви иде горе - очекујте снег.
 • У водама леда над водама - киша или сусњежица.

Како провести 8. децембар. Обред дана

Од давнина, овај дан је обичај да се одржава у молитвама за здравље деце и беба. За своју дјецу мајке су питале св. Клементуса за снагу и здравље како би успјешно зимовали. Данас, 8. децембар вреди се молити се за рођаке и посете родитељима или одраслој деци након вечери за столом. Ово ће помоћи да се добије енергија и инспирација за целу зиму пред нама.

Људи потписују за 8. децембар

 1. Све радове треба обављати само у раним јутарњим сатима, иначе због болова у леђима и доњем дијелу леђа нећете моћи радити цијелу наредну годину.
 2. Не можете се жалити на хладно време, јер овај мраз може казнити лоше здравље.

Шта сања упозоравају

У ноћи Цлемента Цолда, обратите пажњу на снове у којима се појављују камење, јер обећавају профит и успјех у послу.

Ако сте у сну сањали високе планине - ускоро ћете наћи пар и прилагодити свој лични живот. Мале планине, са своје стране, рећи ће о могућности да добију нови, високо плаћени посао.

Погледајте видео: Obilazak zavejane Kanjevine (Може 2019).