ЛЕИСУРЕ

5 ствари које треба чувати у тајности

Особа која увијек може подржати разговор о било којој теми постаје душа компаније. Чини се пријатељима веома отвореним и доброћудним. Када особа нема тајне, он инспирира повјерење других. Третирају га као старог пријатеља, о коме апсолутно знају све.

Прецизни људи лако склапају пријатеље и осећају се пријатно у било којој компанији. Али предности, нажалост, су завршене. Уосталом, што више говорите о себи, више губите.

Шта је боље не рећи никоме? Нудимо листу онога што се најбоље чува од других.

О твојим плановима

Постоји тако дивна изрека: "Не говори" гоп "док не скочиш." Постоји само један изузетан случај када је потребно подијелити планове. Ако је ово део посла, а шеф тражи план.

У другим случајевима, боље је да ваше намере држите у тајности чак и од најближих људи, осим ако их, наравно, не тичу.

Да чак и свакодневне ствари иду глатко и лако, боље је да о њима не говоримо унапред. Да ће сутра бити ручак у украјинском стилу, потребно је да запамтите да купите уље или одмах одете у банку - све то је боље најавити када је већ урађено.

Примећено је да се планови које су сви пријатељи, рођаци и комшије знали најмање остварили.

О вашим успесима

Да се ​​хвалите својим успехом, да поделите све детаље вашег тешког пута до победе, да дате мање успешним људима опроштај, значи да се осудите на тешкоће.

Како ово функционише је непознато. Али то није главна ствар. Можда изазива завист и иритацију других људи. Осим тога, можете се и сами смирити.

Важно је да се на енергетском нивоу то доживљава као хвалисање и ароганција, што неминовно доводи до кажњавања у облику неочекиваних проблема.

О твојим добрим делима

Када чините добро, стање ума се мења. Ако видите радост других од њихових поступака, одмах се јавља необјашњив осјећај лакоће. Помажући другима, и сами постајеш много срећнији.

Такође је примећено да добро има својство повратка. И не враћа се увек одакле је послата. Обично захвалност за добра дела долази од сасвим друге стране и од других људи.

Али зашто је боље шутјети о својим добрим дјелима? Када добро остаје тајна, загријава душу дуго и даје мир. Треба само некоме рећи како се тај осјећај среће непримјетно раствара и губи. Јер на његово мјесто опет долази самозадовољство и понос.

Универзум више није обавезан да награди за добро дело. Награда је већ примљена. Ово је похвала и дивљење других, као и утешна таштина.

Наравно, није увијек могуће чувати добро дјело у тајности. Али ако постоји таква прилика, онда има смисла бити скромна.

О вашем мишљењу о другим људима

Научници су показали занимљиву чињеницу: када особа иза очију лоше говори о неком другом, ученици пројицирају све негативно на самог наратора. Исто важи и за позитивне изјаве.

Једноставно речено, ако некога грдите у његовом одсуству, то је исто што и осуђивање себе. Али ако говорите само добре ствари о људима, онда ће боље размишљати о себи.

Зато је потребно стотину пута размислити прије него што осудимо друге људе, чак и ако уопће нису људи, већ заправо представници класе чланконожаца.

О њиховим филозофским и религијским погледима

Поготово ако их не питају. Овде је све јасно. Свака одрасла особа има свој особни поглед на свијет. А да би се доказало да је то једина права, апсолутно бесмислено губљење времена и речи.

Бог је свјесно дао човјеку два уха и само један језик. Способност контролисања говора је први знак интелигенције и веома користан квалитет за било коју особу.

Погледајте видео: Morning Routine Life Hacks - 35 Life Hacks and DIY Projects You Need to Try! (Август 2019).