Холидаис анд Гифтс

14. децембар: како питати св. Наума за интелигенцију и истрајност за своју дјецу и унуке. Традиција дана

Трошење све више и више времена у најновијим гадгетима, често млади таленти немају интерес за учење - и заправо квалитетно образовање је толико потребно у модерном свијету. Свети Наум ће помоћи да се ослободите лењости и учините децу марљивијом и заинтересованијом.

Рођен на овај дан

Људи сложеног карактера рођени су 14. децембра. Они су упорни и агресивни. Није друштвено, мало људи вјерује и говори о себи. Они не знају како да седе беспослено, стално се труде у нечему новом. Али, упркос својој одлуцности и амбицијама, веома је теско за њих да се фокусирају на једну ствар. Понекад жеља да све има одмах доводи до апсолутних пропуста.

Овај дан слави дан за име: Антон, Дмитри, Наум.

Ослободите мир, као и питому претерану агресивност која ће помоћи будистичком звону. Његово звоњење ће научити власника да буде суздржан и концентрисан. И као талисман, људи рођени 14. децембра требају купити комад калцедона. Камен ће помоћи у проналажењу излаза из тешких ситуација, дати животну мудрост и носити се са падом виталних сила.

Познати личности рођене на овај дан

 • Дариа Сагалова - Руска глумица је популарна због улоге у ТВ серији "Хаппи Тогетхер".
 • Сергеј Барковски - почасни уметник Руске Федерације.
 • Мицхел Нострадамус је астролог, фармацеут и визионар.
 • Евгени Лагунов - руски пливач олимпијац
 • Николај Басов - Нобелова награда за физику.

Како провести овај дан? Традиција дана

Данас ујутро родитељи треба да иду у цркву и моле се пророку Нахуму да повећа интелектуалне способности њихове деце. Верује се да млади умови почињу да уче боље и марљиво, треба да следите следећи обичај. Маме или баке треба да пеку мачке или медењаке у облику кованица сопственим рукама и да посете све учитеље свог потомства овим даровима. Хвала им на суздржаности и стрпљењу и питају за успјех вашег дјетета. Када сазнате за проблематична подручја, по повратку, ставите књигу испод јастука на предмет на којем дијете заостаје. То ће помоћи дјетету да постане усредоточеније и устрајније у наредној академској години.

Народни предзнаци повезани су са 14. децембром

 1. Ако у ноћи пре звијезда сјаје звијезде - сачекајте мећаву.
 2. Дворски пси лају тупо - ускоро ће пасти снег.
 3. Хлађење пророкује ниске плутајуће облаке.
 4. Снажни сјеверни вјетар говори о наглом паду температуре.
 5. Црвени сјајни круг појавио се око Месеца - сачекао је обилан снег.

Шта сања упозоравају

Снови нас често упозоравају на опасност, али понекад предсказују добре ствари. Дан Наумова није био изузетак:

 • Шетња степом или пољем рећи ће сањару о офанзиви у животу бијеле пруге.
 • Звоно звона говори о вашој победи у озбиљној борби.
 • Цловер леаф ће донети успавану срећу. И штити од завидних и критичара.

Који су догађаји овог дана значајни

 1. Дан комеморације учесника у ликвидацији несреће у нуклеарној електрани Чернобил је експлозија у нуклеарној електрани Чернобил, трагедија која се одвијала на нивоу цијелог човјечанства. Стотинама година наши ће потомци осећати последице несреће у свом здрављу. На данашњи дан, уобичајено је да се части сећање на покојне спасиоце и захвалити живима.
 2. Наумов дан или дан сећања на Светог пророка Нахума слави се у народу и православној заједници. Нахум је један од Старозаветних апостола, мудрац и видовњак. О његовом животу, мало је познато. Али још од времена Кијевске Русије, био је један од најистакнутијих светаца. Од њега се тражило да учи о уму и покаже пут до праведника.

Погледајте видео: Фильм 14+ История первой любви Смотреть в HD (Јун 2019).