Холидаис анд Гифтс

19. децембар је дан Николе Чудотворца: шта треба да се ради данас, тако да током целе године треба да вас прати срећа и просперитет? Традиција дана

Зима није само вријеме хладноће, већ и претеча многих празника који доносе срећу и одраслима и дјеци. Једно од таквих радосних и светлих у ово време је 19. децембар - дан Николе Чудотворца. Ако вам је потребна помоћ, сасвим је могуће рачунати на њу ове ноћи, јер је њен покровитељ у стању да распрши све зле духове и помогне онима којима је то потребно. Популарно име овог празника је Николај Плеасурер или Зимски Николај.

Рођен на овај дан

Они који су рођени на овај дан су веома храбре и самодовољне личности. Све што су себи поставили циљ - моћ да их испуне. Њихова упорност и храброст могу само завидети. Једина ствар која их омета у животу је претјерана нарав, што често доводи до погрешног избора.

На овај дан Можете честитати сљедећи рођендан: Маким и Ницхолас.

Особа која је рођена 19. децембра да би се вратила у себе и пробудила давно заборављена осећања, требало би да има амоније родонита.

Обреди и традиције дана: шта треба учинити за просперитет и срећу

Да би цијелу годину пратила срећа, просперитет и успјех, требало би одржати низ ритуала.

Прво што треба да урадите је да поставите поклоне својој деци испод јастука. Главно је да то учините неприметно, тако да малишани верују да је Николај који је ноћу од 18. до 19. децембра дао слаткише онима који су се добро понашали.

Човек мора нужно обићи своје двориште након изласка сунца и нахранити фарму. Ако то не учини, онда следеће године можемо очекивати озбиљне губитке.

Онда је цела породица одлучила да оде у цркву. Требају се молити и тражити помоћ и заштиту од штете. Свети Никола, заштитник сиромашних и слабих, помораца и луталица, сирочади и незаконито осуђених, увек их прво чује и помаже у невољи.

Затим треба положити велики свечани сто, главна јела на којима се сматрају купус пите и пиво. Позовите све рођаке и пријатеље на фестивал. Ако се осећате кривим пред онима који су присутни, онда је време да затражите опроштај и покајање за ваше дело - помирење се не може избећи.

Постоји веровање да се од Николе Чудотворца чак може тражити материјална помоћ, јер када обилази људе код куће, он увек гледа шта породици недостаје и покушава да попуни празнину. Ако имате недостатак финансија, обавезно ставите празан новчаник испред улазних врата.

На тај дан неожењене девојке почињу да припремају одећу за божићно време и моле се за брзи брак. Магични ритуали имају посебну моћ и не треба пропустити прилику да упознате своју будућност. Дивинације, које се одржавају 19. децембра, најчешће су оправдане. Једна од њих је ова: требате тражити вјенчани прстен од сретне удате жене и објесити је на чашу воде на косу. Ако прстен покуца на стакло, онда не треба оцекивати брак ове године, ако поцне да се окреце полако, онда имате два венцања испред, брзо - вереница је вец веома близу.

Постоји још један занимљив обред који ће свакоме помоћи да испуни његове жеље. За ово треба узети четрдесет свећа и ставити их у посуду са сољу испред слике Николаја пријатног. Након тога, морате прочитати молитву "Оче наш" и покајати се за све гријехе који су почињени. Жељена жеља написана је на папиру и изгорела изнад свијећа. Остаци пепела морају бити распршени у ветру. Ако је жеља из чистог срца - сигурно ће се остварити!

Усамљена особа која жели да промени своју судбину мора да направи плишаног коња 19. децембра, везати га црвеном нити и спалити старе ствари на ватри и праменове косе. Дакле, прочишћавање нечије ауре од свих лоших ствари, које ометају личну срећу, врши се.

Још једна ствар која се мора урадити овог дана је да се поделе дугови. Ако то не учините, следеће године ћете се суочити са великим финансијским губицима.

Знакови дана

  • Ако дрвеће има много мраза, онда ће година бити плодна.
  • Магла - до ране мећаве.
  • Свијетло црвени мјесец у Ницхоласовој ноћи - до хлађења.
  • Ако има пуно снијега, онда ће у прољеће бити доста траве.

Који су догађаји овог дана значајни

  • Међународни дан за сиромашне.
  • У Рио де Жанеиру одржана је "крађа века" у спортском свету. Такозвана отмица познате статуи Ники из сједишта конфедерације ногомета.
  • Премијера легендарног америчког филма "Титаник".

Шта снови значе ове ноћи?

На овај дан снови могу да вам покажу прави пут ка бољој будућности, а најважније је да не игноришете такве знаке судбине.

Погледајте видео: 19. emisija: Gost Kokan Mladenović. MINUT DO 12 (Може 2019).