Холидаис анд Гифтс

1. јануар: дан чудотворца Илиа из Мурома: како можете промјенити своју судбину данас? Знаци и обреди

Доласком Нове Године, православни хришћани су поштовали успомену на Муромовог чувара Илиа. Он је постао прототип епског хероја хероја, Илиа Мурометса, који је бранио нашу земљу од непријатеља.

Рођен 1. јануара

Човек који је рођен 1. јануара је одан и одговоран. Он је економичан, опрезан и дискретан. Често су то прилично добро читани и интелигентни људи који воле да комуницирају са својом врстом. Ови људи имају своја чврста уверења и принципе, који се не мењају ни под којим околностима. Они воле да праве планове и прате их. Истина, то доводи до тога да је таквим мушкарцима тешко пребацити се. Ово може изазвати малу нервозу. Истовремено, ови представници јачег пола су у стању да сакрију своје тамне стране карактера.

Жене рођене 1. јануара су мудре и практичне. Они су сврсисходни, одговорни и педантни. Такве особине дају им прилику да уживају ауторитет код других. У исто време, такве жене су веома тврдоглаве и понекад непотребно захтјевне. Са тим, и за себе и за друге. Њима недостаје лојалност и унутрашња равнотежа. Осим тога, не би требало да се оптерећују неподношљивим теретом због жеље да се постигне жељени терет.

Сретан Дан Анђела 1. јануара, можете честитати Илиа, Грегори и Тимотхи.

Амбер, сафир и дијамант су заштитни амулети међу драгим камењем.

Обреди и традиције дана

Првог дана године одлучено је да се нагађа њихова будућност. Веровало се да данас можете тачно да знате судбину и можда је чак и промените.

Један од старих руских начина да промени своју судбину сугерисао је следеће: било је неопходно обићи рачвасто дрво на коњу. Тако је било могуће избећи обману, односно издају у његовој породици.

Или још једно: прво се морате пробудити, изаћи на врата и пробудити вашу породицу куцањем. Тако ћете постати главна у својој кући у наредној години.

Такође, на овај празник предвиђено је време. Било је потребно ољуштити 12 лука и посути их сољу. Онда ставите пећницу преко ноћи. Та жаруља у низу на којој је сол постала мокра предвидела је кишне месеце.

Или можете направити 12 шољица лука и додати му сол. Онда га ставите ноћу на прозор и ујутру на сличан начин да предвидите кишу.

Да би се предвидјела жетва у наредној години, било је потребно ићи на раскршће и нацртати криж на тлу са граном. Онда га прислоните на ухо: ако сте чули звук јахања натоварених санки - будите добра жетва. Вјетровит дан обећао је обиље ораха, а небо покривено звијездама - берба бобица, леће и грашка. Топло време наговештавало је високе жетве ражи.

Знакови 1. јануара

 • Који Илиа је као у јулу.
 • Што ће бити први дан јануара, ово ће бити први дан љета.
 • Звездано небо - до године жетве.
 • Ако први дан наредне године црнокоси мушкарац уђе у кућу, онда ће вам наредне године бити среће.
 • Што је божићно дрвце дуже, срећније ће бити наредна година.
 • Први дан јануара је хладан и снежни - очекује се велика жетва хлеба.

Значајни догађаји

 • Петар И је увео своје прописе у јулијански календар у Русији.
 • Почела је са радом Аутомобилска творница у Горком.
 • Убиство С. Кирова у Петерсбургу (Лењинград).
 • Покретање програма "Време" на централној телевизији.
 • Одељак Чехословачка у Чешкој и Словачкој.
 • Последњи концерт групе АББА.

Снови те ноћи

Сматра се да су снови на Нову годину пророчки. Они су испуњени нашим очекивањима за наредну годину. И имају велики утицај на наше животе. Они такође верују да снове ове ноћи шаљу наши анђели чувари, тако да је важно разумети упозорења и трагове виших сила. Ако имате ноћне море или само лоше снове ове ноћи, немојте се бојати и схватити их дословно. Само на овај начин, они покушавају да вас упозоре да радите нешто погрешно и због тога не добијате оно што желите.

Погледајте видео: Mr Bean Cartoon Full Episodes #1 - Mr Bean the Animated Series New Collection 2016. (Децембар 2019).

Загрузка...