Холидаис анд Гифтс

Шта не треба радити на Божић? 17 забрана празника

Божићни препарати су посебни ритуали који се преносе из генерације у генерацију током више векова. Да би наредна година била повољна и сретна, треба се придржавати традиција и покушати да не чини дјела која не одговарају црквеним канонима. Размотрите које су главне забране на Божић.

Не можете да седите за столом док се прва звезда не појави на небу.

Ова забрана је вероватно божићно вече, али 7. јануара најбоље је почети свечани оброк након присуствовања Божанској служби.

Не пуштајте прву жену у вашу кућу.

Према старим руским обичајима, ако међу гостима које сте позвали на гозбу прва жена пређе праг, онда ће ваши рођаци слабијег пола подлећи болестима током целе године.

Немојте носити стару одјећу за одмор.

Најбоље од свега је да се обуче нове ствари које никада нису носиле. Дакле, они још увијек немају негативну енергију и нећете је носити на себи у новој години. Ова забрана се односи и на боју одеће: уздржавати се од црних тонова жалости, јер је рођење светао празник.

На овај дан не би требало да претпостављате.

За такве ритуале, има још доста времена за време Божића. Божић неће толерисати чаробне обреде повезане са злим духовима, који неће помоћи, већ ће наудити онима који их праве.

На Божић се не препоручује пити чисту воду.

Замијените га узвара, чајем или другим слатким напитцима, како не бисте ништа требали.

Пазите на своје ствари да их не изгубите.

Иначе - очекујете губитке следеће године.

Сва јела која се стављају на сто треба пробати.

Ако бар један остане нетакнут, онда је то за невоље.

На врху божићне јелке треба да буде само звезда, а не нека друга фигура.

Симболизира Бетлехем, који је најавио рођење Исуса.

Забрањено је радити.

Ако не очекујете викенд за ове празнике, онда је то дужност, а не ваша властита жеља. У другим случајевима, пословне ствари треба оставити за касније. Посебно жене перу, чисте или ваде смеће из куће - то је забрањено!

Мушкарци треба да се држе лова и риболова.

Према старим веровањима, душе мртвих улазе у животиње.

За благданским столом, као и током дана, не морате да се кунете и решавате ствари.

Ако прекршите ову забрану, живјет ћете у таквим скандалима и несугласицама цијеле године.

Не можеш радити ручно.

Ако шијеш, онда неко из породице може да ослепи. Ако плетете, дете које се први пут појави након празника у вашој породици ће бити уплетено у пупчану врпцу.

Не можете одбити гостопримство.

Ако на овај дан у вашу кућу дођу неочекивани гости, обавезно их пустите да вас хране и хране. Дакле, вашој породици неће бити потребно ништа у наредној години.

Нема потребе за порицањем милостиње.

Ако вас питају за помоћ, онда је сваки други дан ствар избора, али за Божић има свето значење. Најбоље је да сами понудите донацију или да третирате бескућника или особу у невољи.

На Божић, не можете се опрати или отићи у каду.

Према древним руским веровањима, све хигијенске припреме треба да се ураде дан раније. На овај дан, чишћење треба да се одвија само снагом духа.

И што је најважније - немогуће је не славити Божић.

Ако сте хришћанин, игнорисање једног од најважнијих празника у години је грех. Славити Сина Божијег и помоћи вашој души да се поново роди духовно није жеља, већ дужност, прије свега вама!

Погледајте видео: Најчешће заблуде код побожног народа (Септембар 2019).