Холидаис анд Гифтс

11. јануар: Дан невиних беба - време за бригу о својој деци! Традиције и знамења дана

Православац сматра да је овај дан један од најгорих у години, јер вјерници одају почаст невиним бебама које су убијене у вријеме Херода. У људима га зову и страшна вечер или Бетлехемска беба. Такође, 11. јануара, уобичајено је да се у молитви обрати светац заштитник дана, Џозеф Промотор.

Рођен на овај дан

Они који су рођени на овај дан су емоционални и способни да саосећају са туђом несрећом. Никада неће одбити ако неко тражи помоћ. Такви људи су у стању да своје интересе стављају у други план, ако се то од њих тражи.

11. јануара можете честитати следећи рођендан: Анна, Барбара, Наталиа, Бењамин, Георге, Иван, Марк, Тхаддеус и Еудокиа.

Особа која је рођена 11. јануара како би привукла срећу и заштиту од злих духова, треба да носи нешто онкса поред себе.

Народни обреди и традиције дана

Најважнија ствар коју данас требате учинити је да водите рачуна о сигурности ваше дјеце. Јутарња молитва ће им помоћи да стекну снагу како би се носили са злим духовима који лове своје невине душе.

Поноћ, бадаи, рохл и буг - ово није комплетна листа злих духова који се сада и онда окрећу близу колевке деце. Да бисте их заштитили од свих тих критичара, требали бисте користити чаробне предмете. Девојка у креветићу обично има вретено, а дечак метални предмет. Најбољи лук или мала стрелица. Такође, да би спавање било мирно и тихо, можете користити комад хлеба, чичак или округлу кост од рибе. Ово треба урадити пре спавања, тако да нико од људи са стране не види. У древној Русији, они су такође веровали да ако је беба слаба физички, онда ће добити додатну снагу, ако под душек ставимо нож или срп.

11. јануара, треба да покушате да дечје игре и бајке понесете код куће и да их не пуштате, осим ако је апсолутно неопходно на улици, јер тамо могу очекивати невоље и болести.

Девојчице су и даље прорицале вере за његову вереницу. Једна од најзанимљивијих је оставити чисти чешаљ у шупи или чекаоници која виси на ужету, а ујутро провјерити коју је боју коса на њој. Била је то боја која је одредила каква ће бити боја будућег мужа.

Да бисте спасили себе и своју породицу од болести, према популарном веровању, требало би да питате локалног исцелитеља за мало угља из његове пећи и да уз њихову помоћ пожара у њиховом дворишту. Дрво је најбоље за њега да се покупи на врху вашег подручја - они имају посебну моћ у борби против несреће.

Након заласка сунца, није препоручљиво напуштати кућу, како не би дошло до зла с очима у очи. На тај дан она преузима изглед и постаје видљива нашим очима. Ако се такав састанак догоди, онда према старим веровањима, можете заборавити пут кући и изгубити се чак иу три борова.

Потписује 11. јануара

  • Ако се у вечерњим сатима појави магла, онда треба очекивати мећаву.
  • Снежна мећава тог дана - до хладног и кишног јула.
  • Ако је шума шушкала, онда да се загреје.
  • Ако је коњ заспао тог дана, до јаких мраза.
  • Димна стела на земљу - на кишу.

Који су догађаји овог дана значајни

  • Године 1759. Американци су први пут осигурани за живот особе.
  • Године 1917. основан је први Баргузински резерват у Русији. Овај дан је Дан резерви.
  • Године 1996. женска експедиција представника Русије "Метелица" достигла је свој циљ - Јужни пол.

Какви снови сањају ове ноћи

Снови у ноћи 11. јануара ће показати шта можете очекивати од рођака и блиских људи.

Погледајте видео: MARIJA SERIFOVIC - 11 - OFFICIAL VIDEO (Август 2019).