Прегнанци

Како планирати пол дјетета прије зачећа

Деца су срећа и најважније је да буду здрави. Али дешава се да из разних разлога родитељи желе бебу одређеног пола. У овом случају, они покушавају да пронађу што више информација о теми: како планирати пол детета.

Методе планирања пола дјетета има много. Најпопуларнија је тренутно метода прорачуна за овулацију. Метода је једноставна, али дуготрајна. Неће бити потребно мјесец дана да се то заврши.

Пол детета можете планирати према старосној доби мајке и другим сличним методама. Планирање пола дјетета прије зачећа потиче од многих популарних увјерења и медицинских истраживања. На вама је да изаберете за себе.

На њега ће утицати дечак или девојчица

Рођена девојчица или дечак најчешће зависи од оца. То се дешава из следећег разлога. Мајка у јајету има само Кс хромозом. А мушка сперма носи Кс и И хромозоме. Ако се два Кс хромозома споје у време оплодње, родиће се девојчица, а дечак ће се родити када се Кс и И хромозоми придруже.

Са медицинске стране, све се објашњава прилично лако, али то је изузетно тешко спровести у пракси. Међутим, постоји велики број занимљивих народних знакова везаних за планирање пола нерођеног детета.

Како планирати пол дјевојчице:

 1. Питања су родитељи у исхрани. Ако мајка и отац конзумирају пуно поврћа и воћа, постоји шанса да се роди дјевојка.
 2. Народни знаци кажу да време има велики утицај и да је лакше замислити девојку на хладноћи.
 3. Према другој верзији, сексуалност будућег детета утиче на пол нерођеног детета. Што се родитељи чешће воле, већа је вјероватноћа рођења дјевојчице.
 4. Кисело вагинално окружење помаже да се замисли девојка.

Постоје и други знаци, али је веома тешко вјеровати у њих с логичке тачке гледишта.

Како планирати пол дјетета:

 1. Родитељи би требали јести што више меса, рибе, житарица.
 2. Лакше је зачети дјечака у љетним врућинама.
 3. Секс је потребно рјеђе.
 4. Жена треба да има неутрално вагинално окружење.

Наравно, лекари се противе овим теоријама, али наши преци су веровали и ефикасно користили горе наведене методе. И данас се младим родитељима препоручује да стављају посебне ствари испод душека, да се држе посебних положаја, итд.

Шта је овулација?

Модерна метода планирања пола дјетета заснива се на старој теорији разлике између сперматозоида и мушкараца и жена. Састоји се од израчунавања саме овулације и времена сексуалне интимности. У зависности од тога, може се зачети дечак или девојчица.

Прво морате схватити шта је овулација. Ово је један од периода женског календара и интересује и оне који заиста желе да затрудне и оне који су заштићени „календарском методом“.

Као што је већ постало јасно, овулација је повољно време за зачеће. Али не траје дуго, само један дан. На тај дан, у женском тијелу се излучује једно јаје, које ће "живјети" само 24 сата. Ако се у овом тренутку јајне ћелије сретну са ћелијом сперме, онда ће дете бити зачето.

Идеално, овулација се јавља 14 дана након менструације. Али за многе жене, догађај је помјеран у једном или другом смјеру. Чак и током читавог живота, овај датум може варирати. Догађа се да се овулација јавља скоро одмах након критичних дана. Поред тога, има времена када се уопште не догоди овулација.

Како израчунати вријеме овулације

Из горе наведеног постаје јасно да овулација може доћи у било које вријеме. Постоји неколико метода за његову прецизну дефиницију:

 1. Базално мерење температуре.
 2. Користећи тестове за овулацију.
 3. Метод календара.
 4. Особне сензације и опажања саме жене.
 5. Лабораторијске студије, анализе, ултразвук.

Наравно, најпоузданији је метод истраживања у здравственој установи. Али не могу све то да приуште.

Метод календара се израчунава на основу броја дана у менструалном циклусу. Дакле, са циклусом од 28 дана, верује се да се овулација појављује јасно у средини дана 14. На 31. дан циклуса, овај тренутак се мења на 16-17 дана. Метод календара није тачан, али прилично функционише.

Мерење температуре у ректуму функционише ефикасно, али метода је доста дуготрајна. Да би се разумело када дође потребан дан потребно је стално (свако јутро) мерење температуре без устајања из кревета. Повећање за 0,6-0,8 степени значи почетак потребног тренутка.

Ако се жена добро осјећа у свом тијелу, онда може одредити овулацију промјенама. Већина наводи неке посебне осећаје у доњем абдомену, повећано раздвајање вагиналне течности, повећање либида (сексуалну жељу) итд. Све ово се објашњава са медицинског становишта је прилично једноставно и повезано је са природним инстинктом репродукције.

Ако комбинујете последње две методе, то ће повећати шансу да "ухватите" овулацију код куће уз минималне трошкове. Али ове методе нису толико поуздане, јер сви наведени симптоми могу значити не само овулацију, већ и разне болести, упале итд.

Најпрецизнији и најједноставнији је метод уз помоћ специјалних тестова. Њихов принцип је отприлике исти као иу тестовима трудноће, само када овај тест реагује на лутеинизирајући хормон.

Обично у паковањима постоји 5 тестова за 5 дана, али највероватније ће бити потребно више. Штавише, у првом месецу дефиниција се може одложити, посебно у неуобичајеним случајевима.

Која од ових метода је боље изабрала свака жена. Али ако код куће утврдите да овулација није функционисала, треба да се консултујете са лекаром и прегледате.

Како израчунати овулацију са неправилним циклусом

Неправилним циклусом најбоље је одредити медицинске методе. Такође погодни тестови. Међутим, као што је горе наведено, у овом случају ћете морати да користите велики број тест трака, јер се тренутак овулације може појавити у неодређено време.

Припрема за планирање пола дјетета

Да би жена правилно провела све калкулације, потребно је да направите дневник, у којем треба да забележите све своје сензације, мерења и резултате тестова. Ово ће повећати шансу за правилан израчун и прецизније одређивање правог тренутка.

Израчунавајући прави дан, морате запамтити да сперма живи 2-4 дана. Постоје случајеви када се овај период продужава на 5-7 дана. Пожељно је да се за сада одустане од превише активног сексуалног живота, алкохола и пушења код оба родитеља.

Препоручљиво је да се подвргне лекарском прегледу како би се искључиле различите болести, утврдила покретљивост, виталност сперме и друге важне тачке.

Да ли је тачно да сперма са И-хромозомом живи мање него са Кс

Верује се да сперма са Кс хромозомом (тј. Онима који су девојчица) спори, али могу да преживе у киселом окружењу и да живе најдуже. Напротив, сперматозоиди са И хромозомом су веома покретни, али умиру у неутралном окружењу и живе веома мало. Ово утиче на пол детета током зачећа. Теорија коју је предложио један од научника шездесетих година. Али испоставило се да то није потврђено ни од чега и на крају је одбачено.

Која сперма пре него што други доспију до јаја не може се одредити. Као разлике сперматозоида са различитим хромозомима, разлика је само у величини: са Кс хромозомима су нешто веће. Према томе, планирање овом методом је такође оповргнуто научним аргументима.

Табела одређивања према старости мајке и месецу зачећа

Табела планирања пола дјетета према старости мајке се другачије назива кинеска табела. Настао је пре више од 700 година и сматра се веома ефикасним. У Кини то схватају веома озбиљно.

Да би се утврдило узимање мајке у време зачећа и месеца зачећа. На раскрсници означава пол детета. Упркос потпуном поверењу Кинеза у ефикасност методе, она даје сумњив резултат.

Како сазнати датум рођења родитеља

Постоји јапанска табела која планира род дјетета према доби родитеља. У Јапану је пол будуће бебе веома важан, ту је неопходно да се прво роди дечак, син, наследник. Метода се састоји од две табеле.

У првом, на пресеку старосне доби родитеља, потребан је број, у другом се посматра вероватноћа да има дете једног или другог пола. Планирање пола дјетета према датуму рођења родитеља у столу је могуће и дати ће случајност, али се у исто вријеме не треба ослањати на њега - то је једноставна забава.

Родно планирање у ИВФ процедури

ИВФ процедура је ин витро или вештачка метода оплодње. То јест, јајашце је оплођено лековима сперме у посебним уређајима. Често је ИВФ једини начин да имате своје дијете, иако је поступак врло скуп и не може сватко то приуштити.

ИВФ даје 100% прилику да изабере пол, пошто се већ припремљени ембрион налази у материчној материци. Стога, лекар, одговарајући на питање пацијената: да ли је могуће планирати пол детета током ИВФ, реагује позитивно.

Случајеви када су планирани, на пример, пол детета - дечак и девојчица су рођени - не догађа се. Међутим, када се сади неколико ембриона (најчешће 3-4), и 1-2 преживе, онда могу да останем деца "погрешног" пола.

Вомен ревиевс

Одговори жена у питању да ли је могуће планирати пол детета на овај или онај начин су веома различити и често се веома разликују. Већи број позитивних критика из методе планирања овулације, понекад се испостави да планирате под према табели маминог узраста, датумима рођења родитеља, обнови крви итд. Ове методе се одвијају, али традиционално је шанса 50:50.

Медицина на питање: да ли је могуће планирати пол нерођеног дјетета, одговори недвосмислено - то је могуће само уз помоћ ИВФ-а. Народне методе су потпуно одбачене. Ако вас занима како да планирате пол детета са највећим процентом вероватноће, онда треба да контактирате секс терапеута.

И на крају, запамтите: планирати пол дјетета, наравно, можете, али је боље да се ослоните на судбину и добро се бринете о свом здрављу и будућем дјетету.

Погледајте видео: NYSTV - Armageddon and the New 5G Network Technology w guest Scott Hensler - Multi Language (Децембар 2019).

Загрузка...